Ohita
Tjäreborgin emoyhtiö sijoittaa vihreään siirtymään matkailussa

Tiedote -

Tjäreborgin emoyhtiö sijoittaa vihreään siirtymään matkailussa

Nordic Leisure Travel Group, johon matkanjärjestäjä Tjäreborg kuuluu, edistää matkailun vihreää siirtymää yhteistyössä norjalaisen ClimatePointin kanssa. Uuden kumppanuuden myötä NLTG investoi yrityksiin ja projekteihin, jotka kehittävät ilmastoa hyödyttäviä teknologisia ratkaisuja. Näin NLTG voi toimia proaktiivisemmin hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

NLTG:n ensimmäinen sijoituskohde on Green River Fund, ClimatePointin hallinnoima rahasto, joka keskittyy liikkuvuuteen, vihreään energiaan ja kiertotalouteen. Vuoden 2023 aikana Nordic Leisure Travel Group sijoittaa suoraan matkailua hyödyttäviin yrityksiin ja projekteihin, joista osassa NLTG on itse tuotteen loppukäyttäjä, ja vaikutus kohdistuu suoraan yrityksen oman liiketoiminnan hiilijalanjälkeen. Esimerkki tällaisesta on kestävän lentopolttoaineen, SAF:n (Sustainable Aviation Fuel), kehittäminen ja tuotanto.

– Haluamme olla aktiivinen osa vihreän teknologian murrosta matkailussa. Siksi investoimme ratkaisuihin sen lisäksi, että meillä on selkeä strategia oman ilmastovaikutuksemme pienentämiseksi koko matkaketjussa. Tulevaisuuden täytyy olla vaikutusten vähentämistä, ei niiden kompensoimista, sanoo Magnus Wikner, Nordic Leisure Travel Groupin konsernijohtaja.

Norjalainen ClimatePoint on startup-yritys, joka tarjoaa investointimahdollisuuksia ilmastoa hyödyttävään teknologiaan sekä asiantuntijapalvelua investointien ilmastovaikutusten laskentaan. ClimatePoint on myös kehittänyt alustan, jonka avulla voi seurata tuloksia, kuten hiilidioksidipäästöjen alentamista. Uuden yhteistyön myötä ClimatePoint tuo yhteen Nordic Leisure Travel Groupin ja yritykset ja projektit, joihin NLTG päättää investoida. Investointien tuleva tuotto sijoitetaan edelleen uusiin, ilmastoa hyödyttäviin teknologioihin.

– Yhteiskuntamme tarvitsee enemmän ilmastotietoisia yrityksiä, jotka toimivat yhteisön ja ympäristön eduksi. Nordic Leisure Travel Group on tällainen yritys, ja olemme iloisia, että voimme kumppanuutemme kautta saavuttaa todellisia muutoksia pohjoismaisella matkailutoimialalla, sanoo Nito Simonsen, ClimatePointin perustaja ja toimitusjohtaja.

Aiheet


http://www.tjareborg.fi/

Tjäreborg on toiminut Suomessa matkanjärjestäjänä vuodesta 1966 lähtien.

Yhteyshenkilöt

Lehdistön päivystyspuhelin

Lehdistön päivystyspuhelin

Lehdistön yhteyshenkilö +358438248809
Jessica Virtanen

Jessica Virtanen

Lehdistön yhteyshenkilö Maajohtaja +358405247116