Ohita
Lomakuume valtasi Suomen – Tjäreborgin lomamyynti yli kaksinkertaistui vuodenvaihteessa

Tiedote -

Lomakuume valtasi Suomen – Tjäreborgin lomamyynti yli kaksinkertaistui vuodenvaihteessa

Suomalaiset ehtivät hädin tuskin haukata viimeiset palat joulukinkkua, kun mielet valtasi jo kesä, lämpö ja loma. Näin todettiin ainakin Tjäreborgilla, jossa vierailut verkkosivuille yli kaksinkertaistuivat joulunpyhien jälkeen verrattuna kahteen joulua edeltäneeseen viikkoon. Uudenvuoden myötä myös lomamatkojen varauskäyrät kääntyivät rakettien lailla kohti taivasta. Viikolla 1 lomavarausten määrä kasvoi 133 % verrattuna viikkoon 50.

– Selvästi suomalaisilla on edelleen paljon pandemianjälkeistä patoutunutta matkustusintoa. Tiedämme myös, että lomamatkoista ei ensimmäisenä luovuta talouden tiukentuessakaan, sanoo Tjäreborgin maajohtaja Jessica Virtanen.

– Lähiaika eli tammikuu on käytännössä loppuunmyyty joitakin hajapaikkoja lukuun ottamatta. Helmikuun suositut hiihtolomaviikot ovat myös täyttymässä hyvää vauhtia, erityisesti suorien maakuntalentojen osalta, kertoo Virtanen.

Kun tarkastellaan lomalennoilla toteutettavia matkapaketteja, tämän hetken varatuimmat talvikohteet täyttöasteella mitattuna ovat Phuket ja Madeira. Matkustajamäärältään suurimmat lomakohteet löytyvät tänäkin talvena Kanariansaarilta.

Reittilennoilla toteutettavien matkapakettien varaukset nousivat merkittävästi uudenvuoden jälkeen, jopa 161 % verrattuna joulua edeltäneeseen viikkoon. Suosituin kohde on Espanjan Costa del Sol. Tyypillisesti matkapaketit reittilennoilla suuntautuvat kaukolomakohteisiin, joista suosituimpia ovat Mauritius ja Malediivit.

Pinnalla nyt: kesä ja Kreikka

Alkuvuoden kiinnostus kesän lomamatkoja kohtaan on merkittävää, vaikka vertailukohta otettaisiin pandemiaa edeltävältä ajalta eli vuoden 2020 alusta. Kesän lomamatkoja on Tjäreborgilla tämän vuoden ensimmäisellä viikolla myyty 20 % enemmän kuin viikolla 1 vuonna 2020.

Kreikka on jo pitkään ollut suomalaisten lomailijoiden kesäsuosikki. Näyttää siltä, että myös kesästä 2023 on tulossa varsinainen Kreikka-kesä. Pandemiaa edeltäneinä ns. normaalivuosina hieman reilu 20 % Tjäreborgin asiakkaista valitsi Kreikan. Tulevalle kesälle Tjäreborg odottaa kysynnän kasvua ja noin 38 %:n asiakasosuutta. Tällä hetkellä kesän varatuimmat yksittäiset kohteet ovat Madeira ja Mallorca.

Tjäreborgin suurimmat kesäkohteet top 5

  1. Kreeta
  2. Rodos
  3. Kypros
  4. Mallorca
  5. Parga

Vuodelle 2023 Tjäreborg näkee useita mielenkiintoisia trendejä lomamaailmassa. Lue kooste täältä

https://www.mynewsdesk.com/fi/tjareborg/pressreleases/tjaereborgin-lomatrendit-vuodelle-2023-3225893

Lisätietoja:

Jessica Virtanen, maajohtaja, jessica.virtanen@tjareborg.fi, p. 040 524 7116

Aiheet


http://www.tjareborg.fi/

Tjäreborg on toiminut Suomessa matkanjärjestäjänä vuodesta 1966 lähtien.

Yhteyshenkilöt

Lehdistön päivystyspuhelin

Lehdistön päivystyspuhelin

Lehdistön yhteyshenkilö +358438248809
Jessica Virtanen

Jessica Virtanen

Lehdistön yhteyshenkilö Maajohtaja +358405247116