Ohita
Lehdistötiedote: Lämmin kesä ei näy syyslomamatkojen varauksien määrissä

Tiedote -

Lehdistötiedote: Lämmin kesä ei näy syyslomamatkojen varauksien määrissä

Lämmin ja aurinkoinen kesäsää ei ole vähentänyt suomalaisten perheiden intoa matkustaa syyslomalla ulkomaille. Perinteisten valmismatkojen lisäksi yhä useampi suomalainen matkustaa syyslomalla johonkin Euroopan suurkaupunkiin. Tämä käy ilmi kun tarkastelee Tjäreborgin tämänhetkistä matkojen varaustilannetta.

Perinteisesti yksi syyslomamatkojen varauspiikeistä osuu elokuun puoliväliin eikä poikkeusta tähän ole nähtävissä tänäkään vuonna. Lokakuun kolmelle viimeiselle viikolle ajoittuvista syyslomamatkoista on varattu tällä hetkellä 60 %. Syyslomien suurin kysyntä ajoittuu perinteisesti lokakuun puoliväliin viikolle 42 ja tälle viikolle ajoittuvien matkojen varausprosentti on lähes 80. Luvut ovat lähes samat kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Syyslomallaan suomalaiset matkustavat eniten Kanariansaarille ja Turkkiin. Erityisen arvostettuja ja kysyttyjä ovat syyslomien aikaan perheille suunnitellut hotellit, joissa on huomioitu hyvin lapsiperheiden tarpeet. Näitä ovat tilavat perhehuoneistot, laajat uima-allasalueet sekä lasten aktiviteetit.

- Vaikka syyslomamatkat eivät ole loppuunmyytyjä, alkavat isoimmat huoneistot Sunwing-perhehotelleissamme sekä halutuimmat lähtöpäivät olla loppuunmyytyjä, sanoo Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski. Syyslomien pituudet ohjaavat asiakkaita matkavalinnoissa. Yhä useampi perhe suuntaakin syyslomalla pitkäksi viikonlopuksi johonkin Euroopan suurkaupunkiin. Suosituimpia näistä ovat Lontoo, Pariisi, Budapest, Rooma ja Barcelona. Pariisin matkaan yhdistetään usein vierailu Disneyland® Resort Paris  –huvipuistossa. Lontoon lisäksi Englannissa kiinnostavat jalkapallomatkat Valioliigan otteluihin, joita on myyty myös syysloman aikana pelattaviin otteluihin, jatkaa Arja Pucilowski.


Lisätietoja:

Arja Pucilowski, tiedotuspäällikkö, puh. 040 587 8605, arja.pucilowski@tjareborg.fi
Peter Kåla, myynti- ja markkinointijohtaja, puh. 050 541 1261, peter.kala@tjareborg.fi


Aiheet

Kategoriat


http://www.tjareborg.fi/

Tjäreborg kuuluu Pohjoismaiden suurimpaan matkanjärjestäjäkonserniin, Thomas Cook Northern Europeen (1,5 miljoonaa matkustajaa/vuosi). Tjäreborgin vuosittainen matkustajamäärä on
n. 195.000. Thomas Cook Northern Europeen kuuluu matkanjärjestäjätoimintaa Suomessa (Tjäreborg), Ruotsissa (Ving ja Globetrotter), Norjassa (Ving) ja Tanskassa (Spies) sekä hotelliketjut Sunwing Family Resorts ja Sunprime Hotels sekä tilauslentoyhtiö Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Northern Europe on osa kansainvälistä matkailualan konsernia Thomas Cook Group plc:tä, joka on noteerattu Lontoon pörssissä. Thomas Cook Group plc:n vuosittainen matkustajamäärä on n. 23 miljoonaa.

Yhteyshenkilöt

Lehdistön päivystyspuhelin

Lehdistön päivystyspuhelin

Lehdistön yhteyshenkilö +358438248809
Jessica Virtanen

Jessica Virtanen

Lehdistön yhteyshenkilö Maajohtaja +358405247116