Ohita
Koristeelliset kanarialaiset puuparvekkeet ovat yleisiä Agaetessa
Koristeelliset kanarialaiset puuparvekkeet ovat yleisiä Agaetessa

Tiedote -

Agaete – Tjäreborgin uusi lomakohde Gran Canarian luoteisrannikolla

Kanariansaaret ja erityisesti Gran Canaria ovat olleet suomalaisten suosikkilomakohde jo yli 50 vuoden ajan. Ensi talvikaan ei tee poikkeusta, sillä eniten matkoja on myyty juuri Gran Canarialle. Tjäreborgin jo ennestään laajaan Gran Canarian kohdevalikoimaan on tullut uutuus, Agaete, vehreä keidas saaren luoteisrannikolla.

Tjäreborgin valikoimassa on Gran Canarialla nyt 12 lomakohdetta ja lähes 200 hotellia. Uutuuskohde Agaete saaren luoteisrannikolla tekee Tjäreborgin tarjonnasta entistä kattavamman. Paikallinen kanarialainen tunnelma, pittoreski pieni kalasatama Puerto de las Nieves ja vihreä Agaeten laakso tekee uutuuskohteesta täydellisen lomakohteen niille, jotka haluavat nauttia enemmän Gran Canarian kauniista luonnosta.

Agaete ja Puerto de las Nieves

– Gran Canaria tarjoaa koko ajan uusia yllätyksiä. Tarvitsee vain lähteä kiertelemään saarta löytääkseen pieniä helmiä, juuri sellaisia kuin Agaete ja sen kalasatama Puerto de las Nieves, sanoo Arja Pucilowski, Tjäreborgin tiedotuspäällikkö.

Pienessä Agaeten kylässä lomailee lähellä paikallista elämää sekä häkellyttävän upeaa luontoa. Plaza de la Constitución -aukio on kyläläisten luonnollinen tapaamispaikka ja aukiolla on myös kaunis 1800-luvulla rakennettu kirkko. Useissa aukion ympärillä olevissa valkoisissa taloissa on tyypilliset kanarialaiset puuparvekkeet, ja aukiolla olevissa baareissa ja ravintoloissa pääsee mukaan rentoon ja välittömään tunnelmaan. Useimmat rannat Agaeten läheisyydessä ovat kivikkoisia rantoja. Las Salinas de Agaete on allaskokonaisuus, jossa on kolme luonnon uima-allasta. Altaat ovat suojassa avomereltä ja niiden yhteydessä on auringonottoalueita sekä paikkoja, joissa voi snorklata.

– Puerto de las Nieves’in kalasatama on täydellinen paikka niille, jotka pitävät kalaruoista. Monet sanovatkin, että kalasataman ravintoloissa saa nauttia saaren parhaista kala- ja äyriäisaterioista, jatkaa Pucilowski.

Kalasatama on varsinkin iltaisin tapaamispaikka sekä paikallisille että turisteille. Iltaa vietetään hyvästä ruoasta nauttien ja elämänmenoa seuraten. Satamasta pääsee myös kätevästi päiväretkelle Teneriffan pääkaupunkiin Santa Cruziin. Matka kantosiipialuksella kestää vain 1,5 tuntia.

Luonnonreservaatti
Vehreässä Agaeten laaksossa viljellään mm. kahvia ja sitrushedelmiä. Alueella on myös runsaasti erilaisia vaelluspolkuja. Agaeten lähellä on Tamadaban luonnonreservaatti, jossa on jyrkkiä kallioita, joenuomia ja saaren suurin mäntymetsä tuhannen metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella. Jos ei halua vaeltamaan, pääsee bussilla helposti lähialueiden kyliin ja kaupunkeihin, kuten esim. Firgasiin tai Arucasiin, jossa on katedraalia muistuttava kirkko ja lauantaimarkkinat, mistä voi ostaa paikallisia tuotteita aina käsitöistä maataloustuotteisiin.


Uutuuskohde Agaete on Tjäreborgin ohjelmistossa marraskuusta 2017 lähtien aina talvikauden loppuun saakka, suorilla tilauslennoilla Helsingistä, Kuopiosta, Turusta ja Vaasasta.

Lisätietoja:
Arja Pucilowski, tiedotuspäällikkö, puh. 040 587 8605, arja.pucilowski@tjareborg.fi

Aiheet

Kategoriat


http://www.tjareborg.fi/

Tjäreborg on toiminut Suomessa matkanjärjestäjänä vuodesta 1966 lähtien. Tjäreborgin tarjonnassa on yli 400 matkakohdetta yli 50 maassa. Tjäreborg myy tilauslennoilla tehtäviä valmismatkoja, reittilennoilla tehtäviä kaupunki- ja kaukomatkoja, risteilyjä, Formula 1 -matkoja sekä lentolippuja ja hotellimajoituksia. Tjäreborgin vuosittainen matkustajamäärä on n. 185.000. Tjäreborg on osa Thomas Cook Northern Europe -konsernia, joka on Pohjoismaiden suurin matkanjärjestäjäkonserni ja johon kuuluvat matkanjärjestäjät Ving Ruotsissa ja Norjassa, Spies Tanskassa sekä tilauslentoyhtiö Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Northern Europe on osa kansainvälistä matkailualan konsernia Thomas Cook Group plc:tä, joka on noteerattu Lontoon pörssissä. Thomas Cook Group plc:n vuosittainen matkustajamäärä on n. 19 miljoonaa.

Yhteyshenkilöt

Lehdistön päivystyspuhelin

Lehdistön päivystyspuhelin

Lehdistön yhteyshenkilö +358438248809
Jessica Virtanen

Jessica Virtanen

Lehdistön yhteyshenkilö Maajohtaja +358405247116